Jamasan dan Bubur Suroan

Terakota.id–Menyongsong Tahun Baru Jawa 1955, komunitas Jawi Kawi menyelenggarakan Jamasan dan Bubur Suroan. Pada Senin malam Selasa Pon, 1 Suro 1955 (9 Agustus 2021). Dimulai dari Pendapa Kembangkopi, Desa Sumbersuko, Kecamatan Wagir, Kabupaten Malang pukul 09.00 WIB.

Jamasan dipandu Ki Bondan Rio.

Para handai taulan, sahabat dan keluarga, sanak kadang.
Mari kita songsong Tahun Baru penangalan Jawa baru Selasa Pon, 1 Suro 1955 atau Senin, malam malam Selasa Pon tgl 9 Agustus 2021.
Sedherek, kanca, rowang, sanak, kadang sedaya,
Hong Prayogantara,
Kepareng ngaturaken meh Warso Enggal 1955 Alip, Salasiyah, Sancaya, Karo, Wu Ku, Dadi, Brama, Pa Ma.
Warsa punika tuhu tahun ingkang nyaris mirunggan. Wonten tigang prekawis ingkang nunggal wayah. Manjing windu sancaya, miwah pengetan 400 taun pananggal jawi. Milai duk nalika samana jaman taun 1555, Kanjeng Sultan Agung Adi Prabu Anyakrakusuma paring dhawuh.
Ingkang kados kasebat saderengipun, bilih warsa 1955 punika gingsir saking windu sangara ngancik ing windu Sancaya. Sancaya mengku teges srawung, kekumpulan, bali guyub.
Kairing -Samirana Krura Gatra Sidhi-, mugi ing windu punika sadaya katemah saged kumpul bali kados padhatan wingi nguni.
Puji Gusti Ngijabahi.
Berminat hadir dan mengikuti jamasan? Silakan hubungi Anggi 081232888940

IG/FB Pendopo_Kembangkopi

 

Tinggalkan Komentar

Silakan tulis komentar anda
Silakan tulis nama anda di sini